Úsilí komunistů zabránit zrušení Střední odborné školy v Českém Brodě bylo úspěšné

18. 2. 2019

Z programu zastupitelstva 18. února byl stažen záměr sloučit Střední odbornou školu v Českém Brodě –Liblicích s kolínskou střední průmyslovou školou. Klub KSČM, který od počátku se sloučením, které by znamenalo likvidaci SOŠ v Českém Brodě - Liblicích, nesouhlasil, rozhodnutí předkladatelů vítá, nenašli by pro něj totiž zřejmě dost hlasů – komunisté v kraji podporují menšinovou koalici ANO a ČSSD.

„Pro faktickou likvidaci školy jsme neviděli důvody, výhrady školní inspekce z roku 2016 již jsou neaktuální. Škola se může opřít o město a jeho rozvojové plány, o nový tým pracovníků, o spoustu připravovaných akcí, úspěšně probíhají též náborové aktivity, které by měly přinést i větší počet žáků,“ shrnul postoj KSČM zastupitel Zbyněk Coufal.

„Vyjadřujeme zároveň podporu úsilí celého týmu školy o další rozvoj této vzdělávací instituce,“ dodal zastupitel Zdeněk Štefek.

Stažen byl i návrh na sloučení gymnázia v Čelákovicích s gymnáziem Brandýs, se kterým zastupitelé KSČM rovněž nesouhlasili.

Video:
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Klubu zastupitelů KSČM, Středočeský kraj