Jsem extremista?

7. 12. 2018

Zpráva Bezpečnostní informační služby (BIS) za rok 2017 upozorňuje na to, že pro ČR představují největší hrozbu ruští a čínští špioni, kteří se prý u nás čím dál tím více pohybují pod diplomatickým krytím. Ohrožují bezpečnost naší země i našich národních zájmů. Kromě toho, také podle zprávy BIS, část extremistů deklaruje odpor k setrvání ČR v EU a NATO a pozitivně se staví k politice ruského prezidenta Vladimira Putina či akcentuje slovanskou vzájemnost. No to je zase gól! Václav Moravec či Michaela Jílková určitě jásají nad senzačním tématem pro svoje duchaplné pořady. Já se na to dívám poněkud jinak.

Pokud jde o bezpečnost našich národních zájmů, nemusíme se hned ponořit do špionománie. Národní zájmy šly na vedlejší kolej už vstupem do EU. Tímto krokem a vyjednanými podmínkami naši politici hodili národní zájmy ČR přes palubu a v poníženém předklonu přispěchali násobit a upevňovat zisky nadnárodních společností a velkokapitálu. Národní zájmy byly také prodány vatikánskými slouhy v českém parlamentu, když pod ochranou poslanecké imunity provedli krádež tisíciletí a na zlatém podnose předali ukradený majetek nenasytné církvi. Národní zájmy byly prodány, když polistopadoví mravokárci rozkradli a rozprodali republiku. Národní zájmy zaplakaly, když zlikvidovali Československo, nebo když všehoschopné zkorumpované nuly dovedly do krachu průmysl, zemědělství, vysokou vzdělanost a další obory, protože byly konkurenceschopné.

A ohrožení bezpečnosti? Ano to existuje. Vinu na tom mají ti, kteří nás zavlekli do válečnického paktu NATO, který pod taktovkou USA vede svět do války. Který vraždí civilisty a rozpoutává válečné konflikty v různých zemích světa pro svoji moc, zisky a zdroje. Na rozdíl od tohoto agresora jsou ti, kdo akcentují slovanskou vzájemnost, lidé, pro něž je mír ve světě hodnota z těch nejvyšších.

Současný zločinný režim je založený na válkách, hladu a bídě a na zatemňování zdravého rozumu. Nemůžeme se tak divit, že název »Bezpečnostní informační služba« přímo odporuje tomu, jak hodnotí situaci v ČR ve své zprávě. Bezpečnost zaměňuje za riziko, informační manipulací obrací pravdu na rub a slouží bůhví komu. Výsledkem je, že extremistou je nazván člověk, který má zdravý selský rozum a chce žít v míru.

Marta SEMELOVÁ, předsedkyně KV KSČM Praha

Zdroj: 
HaNo