Hornické muzeum přivítalo 100.000 návštěvníka

14. 12. 2017
Stefek

Hornické muzeum Příbram přivítalo 13. prosince svého letošního 100.000 návštěvníka. Stala se jím Adéla Jandáčková z druhé třídy ZŠ Ořech. Pogratulovat jí přišli nejen ředitel muzea, starosta Příbrami a zástupce společnosti DIAMO, ale i zástupci zřizovatele muzea - Středočeského kraje - radní pro oblast kultury a památkové péče Karel Horčička a předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

"Hornické muzeum překonává stotisícovou návštěvnost již deset let a má skutečně co nabídnout. Chtěl bych poděkovat panu řediteli a celému kolektivu za jejich práci, protože ten dlouhodobý zájem návštěvníků je jejich zásluha," ocenil úspěchy muzea Horčička.

"Jste tu poprvé, děti. Představte si ale, že já sem chodím už šest let a pokaždé najdu něco nového a něčím se poučím. Ať se Vám tedy muzeum zapíše do srdíčka a rádi se sem vracíte," popřál dětem Štefek.

Po slavnostním přivítání, které obohatilo i hudební vystoupení zástupců hornického spolku i vánoční tématika, se děti přesunuly na prohlídku podzemí do dolu Anna na Březových Horách, důlním vláčkem dojely až ke stvolu důlní jámy, přenesly se do časů, kdy probíhala tzv. Vánoční šichta, viděly, jak trávili svátky havíři v podzemí.

Fotogalerie

Hornicke_muzeum
Hornicke_muzeum
Hornicke_muzeum
Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj