Lhotákův mladoboleslavský podzim končí

25. 11. 2017
Stefek

V Leteckém muzeu Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi se v pátek 24. listopadu konala derniéra výstavy obrazů, grafik a knih Balony Kamila Lhotáka. Akce byla pořádána při příležitosti oficiálního zakončení Lhotákova boleslavského podzimu, do kterého se zapojily nejen pobočky Muzea Mladoboleslavska, ale i městské instituce, zápůjčkami děl Lhotáka dokonce i galerie mimo Středočeský kraj, tedy východočeská a liberecká.

"Jsem si vědom kvalit a odkazu díla Kamila Lhotáka, pozitivně jsem byl ale překvapen, jak velkou skupinu fanoušků má i na Mladoboleslavsku," podotkl při derniéře radní pro oblast kultury a památkové péče Karel Horčička. "Jsem rád, že se daří rozvíjet spolupráci našich institucí se Spolkem přátel Kamila Lhotáka, nyní by po Mladé Boleslavi mohl být na řadě třeba Rakovník," dodal předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.
Součástí akce, které se účastnili i potomci slavného umělce, bylo i představení sbírky básní Karla Sýse "Deník nalezený pod kapotou", která přebásňuje všechny obrazy boleslavské výstavy a pokřtěn byl i nástěnný měsíční kalendář "Balony a vzducholodě Kamila Lhotáka".

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj